DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

TEKNOFEST 2020

TEKNOFEST 2020
21.09.2020
390
A+
A-

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Türkiye’nin teknoloji, bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş ve kendini geliştirmiş birey sayısını artırmayı ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmeyi hedefleyen, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivaline sayılı günler kaldı.

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Ocak 2018 tarihinde Türkiye’de hayata geçen ve birçok bakanlığın ve cumhurbaşkanlığının paydaş durumda olduğu festivalde, ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, Baykar, Türk Hava Yolları, Türk Hava Kurumu, Tübitak, STM, ve Türksat gibi birçok firma, üniversitelerin ve medya kuruluşlarının destekleriyle düzenlenmektedir.

#MilliTeknolojiHamlesi sloganı ile yola çıkan ve Türkiye’nin kendi teknolojisini araştırma, üretme ve geliştirme konusunda her insanın ilgisinin artırılmasını hedefleyen Teknofest, teknoloji alanından çalışan binlerce gencin ve mühendisin, ürettiği ve geliştirdiği, fikir ve projeleri hayata geçirebilecekleri önemli bir ortam oluşturuyor.

21 kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına başvuruda bulunan 100 bin yarışmacıdan 5 bini finalist olarak yarışacak.

TEKNOFEST 2020 Ne Zaman?

2020 Teknofest 22-27 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

TEKNOFEST 2020 Nerede Yapılacak?

Üç yıldır ziyaretçi sayısı artan, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 22-27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep Havalimanında gerçekleşecek.

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı – Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk BAYRAKTAR, Gaziantep ile ilgili şu ifadelerde bulundu, “Anadolu’da gerçekleştirme kararı aldık. Aday kentleri değerlendirdik. Gaziantep tüm kriterlerde üst düzeyde. Zeugma burada, hemen yakınında Göbeklitepe ve eshabı kehf bulunuyor. Biraz daha ileride Cezeri Türbesi var. Gaziantep’te olmaktan mutluluk duyuyoruz. Amacımız İstanbul’a gelemeyen çocuklara ulaşmak. Umut ışıklarımızın sayısı artsın istiyoruz.”

Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında yapılan tüm aktivitelere, gösterilere ve seminerlere katılım ücretsiz olup herkese açıktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.